Animatiestijl kiezen? AnimatieLatenMaken.nl kan voor elke opdracht een passende animatiestijl maken. Want de studio heeft een team van ervaren animators die over de nodige expertise beschikken om animaties in alle denkbare stijlen te maken. Bekijk hieronder ons werk in verschillende animatiestijlen!
AnimatieLatenMaken.NL is een animatiestudio uit Amsterdam die zich specialiseert in het maken van animaties voor bedrijven en organisaties. Omdat onze studio een breed scala aan stijlen tot zijn beschikking, kunnen wij voor elke opdracht een passende animatiestijl vinden. Zoals eerder aangegeven kunnen wij in principe in elke stijl een animatie maken. Maar dat wil niet zeggen dat we elke animatietechniek gebruiken. Hieronder een overzicht van verschillende animatietechnieken en animatiestijlen.
Animatie laten maken Basis-Stijl
Animatie laten maken Plus-Stijl
Animatie laten maken in elke animatiestijl
Medische animatie laten maken
3D productanimatie laten maken
Infographic laten maken
Explanimation laten maken
Infographic animatie laten maken
3D productanimatie
Als eerste plaats is er de animatiestijl 2D-animatie, de klassieke vorm van animatie, waarmee beelden handmatig worden getekend of geschilderd. Maar wij tekenen voornamelijk met behulp van de computer. Ook starten we op papier maar uiteindelijk zetten wij het in de computer zodat we het in beweging kunnen zetten. Omdat AnimatieLatenMaken.nl een breed scala aan 2D-animatiestijlen biedt is het goed om de verschillende technieken te beschrijven.
Ten tweede heb je traditionele animatie dat is de oudste vorm en animatiestijl van 2D-animatie. Omdat de beelden handmatig worden getekend op papier met behulp van een pegboard en een cel-camera. Daardoor is deze traditionele animatiestijl een tijdrovende en arbeidsintensieve techniek maar het levert ook zeer gedetailleerde en realistische beelden op.
Als derde Anime! Hoewel Anime een Japanse animatiestijl is die zich onderscheidt door zijn karakteristieke animatiestijl is het een populaire vorm. In het bijzonder anime-personages, zij hebben vaak grote ogen, kleine neuzen en monden, en worden vaak getekend in felle kleuren. Toch is anime een populaire animatiestijl voor animaties voor kinderen en tieners, maar is het ook steeds vaker populair bij volwassen.
Als tweede veel voorkomende animatiestijl, is er de cartoonstijl. Dit is een animatiestijl die wij kenmerken door zijn eenvoudige en humoristische karakters. Want cartoons worden vaak getekend met grove lijnen en felle kleuren, en ze bevatten vaak slapstick-humor. Ook zijn cartoons een populaire animatiestijl voor kinderen, maar ze worden ook steeds vaker gebruikt voor volwassen animaties.
Ook 3D-animatie is een zeer bekende animatiestijl. Hierbij maken wij de beelden met behulp van computerprogramma’s. Daarnaast biedt de 3D-animatiestijl een aantal voordelen ten opzichte van 2D-animatiestijl zoals de mogelijkheid om meer complexe en realistische beelden te creëren.
Ook traditionele 3D-animatie is een techniek waarbij wij de beelden handmatig maken met behulp van 3D-modeling- en animatiesoftware. Want traditionele 3D-animatie is een tijdrovende en arbeidsintensieve techniek, maar het levert ook zeer gedetailleerde en realistische beelden op. Daardoor is deze animatiestijl zeer geschikt voor productvideo’s.
Tegenwoordig is computer-geanimeerde 3D-animatie een techniek waarbij de beelden automatisch worden gemaakt door computerprogramma’s. Daardoor is computer-geanimeerde 3D-animatiestijl een snelle en efficiënte techniek. Maar het levert niet altijd even gedetailleerde en realistische beelden op als traditionele 3D-animatie. Daarom gebruikt AnimatiesLatenMaken.NL deze techniek vrijwel nooit.
Omdat motion graphics een veelvoorkomende animatiestijl is waarbij tekst en afbeeldingen worden geanimeerd is het een veel gebruikte techniek bij verschillende animatiestijlen. Daardoor wordt motion graphics vaak gebruikt bij infographics. Daarom maakt AnimatiesLatenMaken.NL veelvuldig gebruikt van de motion graphics techniek zoals bijvoorbeeld bij onze infographics in de animatiestijl met iconen en symbolen.
Tot slot is er stop-motion, een tijdrovende animatiestijl. Ondanks de tijd een veel gebruikte techniek. Immers dit is een populaire animatiestijl waarbij de beelden worden gemaakt door een object of een popje in kleine stapjes te bewegen. Vervolgens wordt van elk stapje een foto gemaakt. Daarna worden de foto’s achter elkaar afgespeeld om de illusie van beweging te creëren. Daarom wordt stop-motion vaak gebruikt voor animaties met realistische beelden, zoals animaties van dieren of natuur. Ook wordt deze animatiestijl vaak gebruikt door kinderen die voor het eerst een filmpje maken met hun speelgoed.
Snel meer weten?
Stuur ons dan een bericht!
We nemen onmiddellijk contact met je op.
Bellen mag natuurlijk ook!
Animatieslatenmaken.nl
Keizersgracht 127,
1015 CJ Amsterdam
Tel: 020-488 95 88
Maandag — Zaterdag: 9 am to 18 pm
Omdat we vaak de vraag krijgen hoe we een animatie maken, leggen we dat daarom hieronder uit. Hoewel het maken van een animatie in de 2D-animatiestijl met de computer een proces is dat uit veel stappen bestaat, zullen wij de belangrijkste beschrijven. Ten eerste maken wij een storyboard. Hieruit volgt een visuele weergave van het script van de animatie en de animatiestijl. Wanneer het storyboard af is, hebben de animatoren het juiste beeld van de personages en de achtergronden.
Vervolgens gaan de animatoren de personages en de achtergronden ontwerpen in de animatiestijl. Eerst maken de animatoren schetsen en concepten. Daarna creëren zij de gedetailleerde karakters. Zodra de ontwerpen zijn goedgekeurd, tekenen wij het digitaal op een iPad of computer. Met andere woorden de karakters worden in de computer gezet. Tegenwoordig beginnen meestal meteen digitaal te tekenen.
Nadat de personages en de achtergronden in de animatiestijl zijn ontworpen, gaan de animatoren aan de slag met de animatie. Daarna zetten wij een reeks afbeeldingen achter elkaar om de illusie van beweging te creëren. Tegenwoordig gebruiken de animatoren animatiesoftware voor dit proces. Vervolgens wordt de animatie verder gemaakt door de personages en de achtergronden frame-voor-frame oftewel plaatje voor plaatje te bewegen. Daarom wordt voor elke frame een nieuwe afbeelding in de gekozen animatiestijl gemaakt. Dan bepalen de animatoren de positie van de personages en de achtergronden in elke frame. Als laatste bepalen ze ook de snelheid en richting van de beweging.
AnimatiesLatenMaken.NL is net als Vastgoedmarketing 50B onderdeel van CU communicatie.