Keizersgracht 127, 1015 CJ Amsterdam, Nederland
(+31) 20 488 95 88 info@animatieslatenmaken.nl

Bekijk hier voorbeelden van onze explanimations

 • Technisch basispakket
 • Animatiestijl: speelse karakters
 • Uitleggen product of dienst

Technisch basispakket

Wil jij een een explanimation laten maken oftewel een uitlegfilmpje maken? Dan is een explanimation de oplossing. Met een explanimation kan je goed een product, dienst of proces uitleggen. Bezoekers van je site zijn inmiddels verwend en willen heel makkelijk aan hun informatie komen. Zij hebben geen zin om lange teksten te lezen. Daarom is de combinatie van tekst en beeld in een uitlegfilmpje ideaal om een moeilijk of lastig verhaal eenvoudig uit te leggen.

Onze explanimations animeren wij met een technisch basispakket. Dit betekent dat de animatiestijl straightforward is. In deze animatiefilmpjes worden de karakters eenvoudig maar functioneel geanimeerd. Uiteraard worden de karakters getekend en in beweging gezet. In tegenstelling tot onze animaties worden de karakters minder uitbundig geanimeerd. De karakters kunnen alles bewegen maar worden met een basistechniek geanimeerd. Hierdoor is het minder werk om een karakter te ontwikkelen waardoor we deze stijl tegen een scherpe prijs per minuut  kunnen aanbieden.

Is dit niet de animatiestijl die je zoekt? Neem dan contact met ons op! We kunnen animaties in elke animatiestijl maken!

Klik hieronder voor onze animaties met uitgebreide animatietechniek of onze zakelijke infographics met symbolen en iconen of onze animatie-video’s met een custom made animatiestijl.

Animatiestijl: speelse karakters

De stijlen van de explanimations op deze pagina zijn straightforward, what you see is what you get! We ontwerpen karakters die helpen jouw verhaal goed uit te leggen. Zo kunnen wij een uitleg filmpje maken dat past bij jouw wensen! Dit betekent ook, dat heel soms, specifieke situaties niet uitgebeeld kunnen worden in de stijl van onze explanimations. Denk aan een karakter dat moet “street dancen” of een “voetbal hoog moet houden”.  Als dat persee moet kunnen we dat wel in de stijl van onze animaties uitbeelden. Maar dit soort specifieke situaties komen vrijwel nooit voor als we een eenvoudig uitleg filmpje maken. Uiteindelijk kunnen we met de speelse karakters altijd iets verzinnen om jouw explanimation goed vorm te geven.

Uitleggen product of dienst

Om een goede explanimation van 1 minuut te produceren heeft de studio tussen de 30 en 40 uur nodig. Het werk bestaat niet alleen uit het animeren maar ook het ontwikkelen van het script, inspreken van de voice-over, muziek, mixen van het geluid zijn bij deze uren inbegrepen. Wil je ons productieproces weten? Scroll dan verder naar beneden op deze pagina!

Contact

Snel meer weten?
Stuur ons dan een bericht!
We nemen onmiddellijk contact met je op.
Bellen mag natuurlijk ook!

Animatieslatenmaken.nl
Keizersgracht 127,
1015 CJ Amsterdam
Tel: 020-488 95 88
Maandag — Zaterdag: 9 am to 18 pm

Klik hier voor de routebeschrijving naar ons kantoor

  Ons proces voorkomt verrassingen achteraf

  Wij beginnen nooit met animeren voordat jij exact weet wat het gaat kosten. En om een exacte prijsopgave te doen, hebben we het definitieve script nodig. Daarom ontwikkelen wij eerst vrijblijvend het script. Hiervoor hebben we wel wat input van je nodig. Vandaar dat wij vragen of jij in 10 a 15 regels kan beschrijven wat je wil vertellen. Van jouw inhoudelijke input maken onze copywriters een tekstsuggestie voor de voice-over. Deze sturen we ter goedkeuring toe zodat jij kan beoordelen of het inhoudelijk klopt en natuurlijk ook of het een goed verhaal is!

  Wij besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van het script. Het script is namelijk de basis van de animatie. Als het op papier niet klopt dan wordt het nooit een goed filmpje… Wij beelden letterlijk uit wat in de voice-over wordt gezegd, praatje-plaatje. Zo weet jij bij het lezen van het script hoe de animatie eruit gaat zien. En als het script definitief is goedgekeurd kunnen wij de lengte van de animatie bepalen. Omdat wij werken met een prijs per minuut weten wij de definitieve kosten van de animatie. Mocht het boven jouw budget zijn kunnen we altijd nog het script inkorten. Zo weet jij altijd precies waar je aan toe bent.

  Nadat jij akkoord hebt gegeven op de prijs gaan we de karakters ontwikkelen en de voice-over inspreken. Nadat we goedkeuring hebben ontvangen gaan we beginnen met animeren. We streven er naar binnen 2 weken de animatie op te leveren.

  Met video-marketing bereiken wij jouw doelgroep

  Naast creatieven hebben we online-marketeers die alles weten van video-marketing. Zij  zorgen dat jouw animatie of social video gezien wordt door jouw doelgroep. Hiervoor zijn heel veel verschillende strategiën te bedenken. Met behulp van Google of Social Media kunnen zij jouw doelgroep naar een landingspagina met jouw animatie leiden. Maar ze kunnen ook jouw doelgroep rechtstreeks op Facebook of Instagram een formulier laten invullen met hun gegevens.

  Neem contact met ons op als je snel meer wil weten over de mogelijkheden.

  Onze klanten geven ons 5 sterren

  • Onder de bezielende leiding van Godfried Dhondt , loopt CU communicatie en hun webshopcommercials initiatief altijd voorop, Zo nu ook met hun nieuwe project Explainer-video gekoppeld aan Google Merchant. Helemaal up to date en een betere partner kan je niet vinden voor explanimations of animaties !

  • Top creatives forconcepts, copy and online-video.

  • Great company! We were challenged with explaining a complex market research product and Explainer-Video helped us translate this to an easy-to-understand sales-video for our prospects. Recommend highly!

  • Wow! This is easy to use.

  • This is 5 stars for me for sure! thanks!