Keizersgracht 127, 1015 CJ Amsterdam, Nederland
(+31) 20 488 95 88 [email protected]

Medische animatie laten maken

Medische animatie laten maken? Animatieslatenmaken.nl heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van 3D productanimaties van medische instrumenten en animaties van medische ingrepen voor patiënten. Want het doel van de patiënt-animatie is om de ingreep eerlijk, anatomisch correct en met vriendelijke (beeld)taal begrijpelijk uit te leggen. Na het zien van de animatie begrijpt de patiënt de ingreep en zal zich minder zorgen maken.

2D medische animatie om ingreep aan patiënt uit te leggen

Medische animatie laten maken? Dan kan AnimatiesLatenMaken.nl je helpen. Want wij zijn gespecialiseerd in zowel 2D patiënt-animaties als 3D productvideo’s van medische instrumenten. Al deze animaties zijn anatomisch correct, begrijpelijk en vriendelijk.

Bovendien kunnen de animaties je helpen om je doelgroep optimaal te informeren en te trainen. Allereerst zijn 2D patiënt-animaties een zorgvuldige manier om patiënten te informeren over medische ingrepen. De animaties helpen om angst en onzekerheid weg te nemen en patiënten voor te bereiden op wat er gaat gebeuren.

Als je bijvoorbeeld een maagverkleining ondergaat, kan een 2D patiënt-animatie de patiënt helpen om te begrijpen hoe de operatie wordt uitgevoerd. De animatie laat stap voor stap zien wat er gebeurt, in heldere taal en met duidelijke illustraties. Hierdoor kan de patiënt zich geestelijk goed voorbereiden op de operatie omdat hij weet wat je kunt verwachten.

3D productvideo van medisch instrument

3D productvideo’s zijn zeer geschikt om artsen en verpleegkundigen te informeren over nieuwe medische instrumenten. Aangezien ze kunnen helpen om het gebruik van de instrumenten te leren en om de voordelen van de instrumenten te begrijpen.

Daardoor kunnen 3D productvideo’s bijdragen aan een betere zorgverlening. Bijvoorbeeld kan een 3D productvideo van een nieuw type medisch instrument artsen helpen om het medisch instrument beter te begrijpen. Omdat de video het instrument vanuit alle hoeken en standpunten laat zien. Ook laat het zien hoe het wordt gebruikt.

Al met al zijn medische animaties van AnimatiesLatenMaken.nl een effectieve manier om je doelgroep te informeren en te trainen. De animaties zijn anatomisch correct, begrijpelijk en vriendelijk, en zijn van hoge kwaliteit.

Voordelen medische animatie

 • Geeft minder vragen en zorgt voor tijdsbesparing
 • Vriendelijk en begrijpelijk voor de patiënt
 • De animatie kan thuis in een veilige omgeving teruggekeken worden
 • De patiënt krijgt meer vertrouwen in de ingreep
 • Anatomisch correct uitgelegd

Wil jij ook je patiënt beter informeren en daardoor tijd besparen?
Neem dan contact op!

Animatieslatenmaken.nl
Keizersgracht 127
1015 CJ Amsterdam
Tel: 020-488 95 88

  Klik als je meer wilt weten over wie wij zijn of over het samenstellen van onze prijzen of als je verschillende voorbeelden van onze animatiestijlen wilt zien.

  Voordelen medische animatie voor patiënt

  Tijdens het uitleggen van een ingreep luisteren patiënten vaak niet goed. De angst voor de ingreep en alle emoties die daarbij komen kijken zorgen ervoor dat belangrijke informatie niet wordt opgenomen en onthouden. Medici zijn veel tijd kwijt om te zorgen dat alle belangrijke informatie goed wordt overgebracht. Daarnaast is de taal van de medici vaak te anatomisch voor de patiënt. Dit zorgt ervoor dat de patiënt niet goed geïnformeerd, met veel vragen en met minder vertrouwen in de ingreep de spreekkamer verlaat.

  Met behulp van een medische animatie kan de patiënt thuis alle belangrijke informatie van de ingreep op een vriendelijke en duidelijke manier terugkijken. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat de patiënt meer vertrouwen heeft in de ingreep. Animatieslatenmaken.nl heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van animaties van medische ingrepen voor patiënten. Het doel van de medische animatie is om de ingreep eerlijk, anatomisch correct en met vriendelijke (beeld)taal begrijpelijk uit te leggen.

  Wil jij ook dat je patiënt thuis in een veilige omgeving alle informatie rustig en goed tot zich kan nemen? Neem dan contact met ons op voor een snelle offerte!

  NEEM CONTACT OP

  3D productanimatie

  3D productvideo’s zijn een effectieve manier om artsen en verpleegkundigen te informeren over nieuwe medische instrumenten. Ze bieden een duidelijk en realistisch beeld van de instrumenten, waardoor het gebruik ervan gemakkelijker te leren is. Bovendien kunnen 3D productvideo’s de voordelen van de instrumenten voor patiënten uitleggen. Waardoor zorgverleners beter kunnen inschatten welke instrumenten geschikt zijn voor een specifieke behandeling. Een goede toepassing van medische animaties.

  Medische animatie - 3D productanimatie van medisch instrument
  Medische animatie-3D animatie van medisch instrument
  medische animatie laten maken van instrument
  Medische animatie - 3D product video van medisch instrument
  Medische animatie, animatiestudio voor medische animatie

  Case Bariatrische ingrepen

  Bariatric Solutions helpt patiënten met substantieel overgewicht met behulp van verschillende bariatrische ingrepen. Omdat bleek dat de patiënt vaak tijdens de uitleg van de behandelend arts niet goed luisterde was de patiënt niet goed geinformeerd. Hierdoor kreeg de arts of collega’s nadat de patiënt de ingreep was uitgelegd alsnog vragen. Hierdoor ontstond er extra werkdruk voor de artsen. Daarnaast had de patiënt geen goed gevoel bij de ingreep en wist niet goed wat hem te wachten stond.

  Al met al is dit opgelost door een medische animatie van de ingreep te maken. Deze uitleganimatie kan de patiënt op een rustig moment terugkijken. De ingreep wordt met zachte kleuren en zonder pijnlijke operatie-instrumenten in beeld helder uitgelegd. De voice-overtekst is vriendelijk en begrijpelijk geschreven.  De stijl van animeren is pragmatisch en niet te gedetailleerd. De patiënt begrijpt de inhoud en zal de ingreep met vertrouwen tegemoetzien. Dit wordt ook veroorzaakt doordat de patiënt in zijn eigen veilige omgeving de belangrijkste informatie nogmaals vriendelijk tot zich kan nemen. Het maken van een medische animatie is in dit geval de oplossing.

  Wil jij ook dat je patiënt meer vertrouwen krijgt in de ingreep?

  NEEM CONTACT OP

  Naast medische animaties maken wij ook

  Ontwikkelen medische animatie

  Aangezien het ontwikkelen van medische animaties een complex proces is want het is van groot belang dat de medische informatie zo correct mogelijk, vriendelijk en begrijpelijk voor de patiënt wordt uitgelegd. Vandaar dat wij ons productieproces zo hebben ingericht dat we effectief en zonder verrassingen achteraf de animatie kunnen ontwikkelen. Allereerst zorgen de stappen in dit proces ervoor dat jij direct feedback kan geven waardoor je precies weet hoe de animatie zal worden.

  Als je een medische animatie wilt laten ontwikkelen, dan start het proces bij het script. Daarom vragen wij of jullie de stappen van de ingreep kunnen aanleveren. Bij een 3D productvideo vragen we of je kan omschrijven wat er exact in beeld moet komen. Op basis van deze stappen ontwikkelen onze copywriters een voice-overscript voor de patiënt-animatie of een tekstscript voor een 3D productvideo. Terwijl het script wordt ontwikkeld, gaat de art director op basis van jullie huisstijl een animatiestijl en een design ontwikkelen.

  Van storyboard tot medische animatie

  Nadat de voice-over en de illustratiestijl voor de medische animatie is goedgekeurd, wordt het storyboard ontwikkeld. Als eerste wordt in het storyboard onder elke illustratie de tekst van de voice-over geplaatst. Dan wordt exact duidelijk wat er op welk moment te horen en te zien is. Daarna zorgen we dat ook de timing van de animatie naar wens is. Aangezien wij, na goedkeuring van het storyboard, de voice-over inspreken. Vervolgens gaan we beginnen animeren. Op basis van deze pilot kunnen de laatste correcties en timingen worden doorgegeven.

  Als de pilot is goedgekeurd, dan kan de gewenste voice-overstem worden uitgezocht. Uiteindelijk plaatsen we de voice-overstem onder de medische animatie. Zo zorgen wij ervoor dat we samen met jou de medische animatie ontwikkelen die nodig is om de patiënt goed en vriendelijk de ingreep uit te leggen.

  Meer animatiestijlen op onze homepage!

  Tot slot: Waarom je een medische animatie van AnimatiesLatenMaken.nl moet laten maken

  Medische animaties zijn een waardevolle aanvulling op je communicatiestrategie. Ook is het een leuke en informatieve manier om je doelgroep te bereiken. Daarmee kan je niet alleen informeren, je draagt ook bij aan een positieve beeldvorming van je organisatie.

  Hieronder de voordelen van medische animaties van AnimatiesLatenMaken.nl:

  Ten eerste, de anatomie: De medische animaties zijn anatomisch correct, zodat je doelgroep een goed beeld krijgt van wat er in het lichaam gebeurt.

  Als tweede, begrijpelijkheid: De medische animaties zijn begrijpelijk en vriendelijk, zodat ze ook voor mensen met weinig medische kennis te volgen zijn.

  Ten derde, kwaliteit: De medische animaties zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan de hoogste eisen

  Tot slot, interactiviteit: De 3D productvideo’s kunnen wij interactief maken, zodat gebruikers de animaties kunnen bekijken met een VR-bril vanuit verschillende hoeken en extra informatie kunnen bekijken.

  Als je een medische animatie wil laten maken, neem dan contact ons op. De studio helpt je graag bij het maken van een animatie die perfect past bij jouw behoeften.

  AnimatiesLatenMaken.NL is net als Vastgoedmarketing 50B onderdeel van CU communicatie.